Uw winkelwagen is leeg

Wat zijn Zijden Planten?

Een plant in de kamer geeft je huis direct een gezellige, groene uitstraling. Van uitbundig gebladerte tot een ingetogen kamerplant; je voelt je gegarandeerd aangenamer met wat groen in huis. Zijden planten hebben de unieke eigenschap om een levensecht enthousiasme uit te stralen en toch gemakkelijk te zijn in het onderhoud.

Wat zijn zijden planten nou eigenlijk? Ze worden voor het grootste gedeelte gemaakt van kunststof, hoe gek dat ook klinkt. Vroeger werden ze van zijde gemaakt. Daar komt de naam dan ook vandaan. Zijde gaf behalve een schitterende glans ook een sterke en duurzame kwaliteit aan de plant. Vaklieden in China, en later in Italië en Frankrijk, maakten de meest prachtige creaties van zijde. Het is dan ook geen wonder dat zijden planten bij gegoede Europeanen heel populair werden.

Tegenwoordig is de zijde grotendeels vervangen door kunststof, om de planten nóg levensechter te laten ogen en ze bovendien goedkoper aan te kunnen bieden. De naam zijden plant is blijven hangen, hoewel de termen kunstplant en nepplant ook veel gebruikt worden.

Zijden Planten zijn trending

Tot relatief kort gelegen keken bloemisten en stylisten neer op zijden planten en zijden bloemen. “Een matige vervanging voor echte planten,” werd er gezegd en geschreven. Die tijd is volledig voorbij. Topstylisten en –bloemisten gebruiken zijden planten meer en meer vanwege de geweldige diversiteit en de groeiende vraag naar planten die minder verzorging nodig hebben. Daarnaast is de kwaliteit van zijden planten de laatste jaren enorm gestegen, waardoor ze alleen door aanraking nog van echt te onderscheiden zijn. Zijden planten zijn weer helemaal terug.

De voordelen van Zijden Planten

Ervaar het in onze winkel

Zijden planten moet je beleven. In onze winkel in Roden heten we je van harte welkom om alle variaties te bekijken en aan te raken om zelf een oordeel te vellen. Want het belangrijkste is dat een kunstplant past bij jou en je interieur! Online bestellen? Dat kan natuurlijk ook. Neem voor advies gerust contact op met Bloemenatelier Jan van der Heijden.

Bekijk hier de openingstijden en adresgegevens van onze winkel. 


Daarom bloemenatelier.nl:

Vragen? Stel ze direct:
050-501 82 61


Bekijk ook onze winkel

Heerestraat 117
9301 AE Roden

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag   9.00-17.30
Woensdag   9.00-17.30
Donderdag   9.00-17.30
Vrijdag   9.00-17.30
Zaterdag   9.00-17.00