Uw winkelwagen is leeg

Wat zijn zijden bloemen?

Zijden bloemen hebben hun naam lang geleden gekregen, toen kunstbloemen nog daadwerkelijk van zijde werden gemaakt. Een zachte maar sterke stof, die kwaliteit uitstraalt. Vandaag de dag worden kunstbloemen niet meer van zijde gemaakt, maar van kunststofvezels. Hierdoor worden de bloemen nog levensechter voor het oog en voelen ze bovendien aan als echte bloemen! De naam zijden bloemen is blijven hangen, heeft waarschijnlijk te maken met de rijke historie ervan.

Volgens de overlevering zijn het de Chinezen geweest die, honderden jaren geleden, voor het eerst zijden bloemen gingen produceren. Via de zijderoute kwamen de bloemen in Europa terecht en hebben Italiaanse en Franse vaklieden de kunst geperfectioneerd. Na de Franse revolutie maakte de wereld kennis met zijden bloemen en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken geweest.

Zijden bloemen van topkwaliteit

Kunstbloemen met een grote K, dat zijn het. Want door kunststofvezels te gebruiken in plaats van zijde, is de kwaliteit van de bloem alleen maar vooruit gegaan. Dankzij het gebruik van zeer fraaie en sterke stoffen zijn zijden bloemen nauwelijks van echt te onderscheiden. Bovendien is kunststofvezel minder duur dan zijde, waardoor zijden bloemen tegenwoordig goedkoper te verkrijgen zijn dan vroeger. Uiteraard vereisen zijden bloemen veel minder onderhoud dan echte bloemen en gaan ze heel lang mee.

Voordelen van zijden bloemen

Kijk én voel in onze winkel

In onze winkel in Roden kun je alle zijden bloemen rustig bekijken én voelen. Zo ervaar je zelf de kwaliteit van onze zijden bloemen. Ook in onze webshop zijn zijden bloemen verkrijgbaar. Moeilijk om een keuze te maken? Wij adviseren je graag! Neem gerust contact op met Bloemenatelier Jan van der Heijden.

Bekijk hier de adresgegevens en openingstijden van onze winkel in Roden


Daarom bloemenatelier.nl:

Vragen? Stel ze direct:
050-501 82 61


Bekijk ook onze winkel

Heerestraat 117
9301 AE Roden

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag   9.00-17.30
Woensdag   9.00-17.30
Donderdag   9.00-17.30
Vrijdag   9.00-17.30
Zaterdag   9.00-17.00