Uw winkelwagen is leeg

Mobach keramiek

Mobach Keramiek is een product van wereldklasse. In onze winkel treft u een unieke collectie aan van de nieuwste keramische producten. Potten in moderne vormgeving en in schitterende nieuwe kleuren. Wij zijn er trots op het grootste aanbod Mobach in Noord Nederland aan u te kunnen presenteren. Met Mobach haalt u ware kunst in huis!
 
In onze winkel kunt u Mobach Keramiek bekijken en kopen. Elk product van Mobach Keramiek is een zorgvuldig, handgemaakt product met een chique uitstraling. U haalt er echt iets bijzonders mee in huis. Een tijdloos Nederlands kwaliteits produkt wat ook als relatiegeschenk erg in de smaak zal vallen.
 
Mobach Keramiek is modern vormgegeven handwerk en wordt in kleine series of als unica gemaakt. Het draaien of handvormen, glazuren en bakken zorgen ervoor, dat ieder stuk keramiek uniek is. Alle keramiek wordt voorzien van het Mobach stempel. Elke unica wordt gesigneerd door de maker.

Techniek

Mobach keramiek is volledig handgemaakt, is toonaangevend in hedendaagse vormgeving en geniet een wereldwijde bekendheid om haar bijzondere glazuren.
 
Alle gedraaide producten worden op oorspronkelijke wijze -draaischijf -gedraaid. In serica, modellen volgens vaste maatvoering in kleinere serie, en in unica, enkele stuks met een grote verscheidenheid in vormgeving.
 
De grote vormen worden met de hand opgebouwd door gebruik te maken van rollen klei die, laag voor laag, op de voldoende opgestijfde, opgebouwde wand worden vast gekneed. Hierdoor ontstaan unieke exemplaren, altijd van elkaar verschillend die alleen bij gelijktijdige opbouw min of meer identiek kunnen worden.
 
Mobach Keramiek heeft de beschikking over een moderne, gasgestookte carrouseloven. Door de afmetingen van de oven kan keramiek met een hoogte van één meter vijfenvijftig en een diameter van één meter twintig gebakken worden.

Proces

Nadat de keramiek op natuurlijke wijze voldoende is gedroogd en het meeste water is verdwenen, kunnen de producten voor de eerste maal gebakken worden, de biscuitbrand op 950°C.
 
Vervolgens worden door middel van onderdompeling, begieten of spuiten één of meerdere lagen glazuur aangebracht waarna de stukken voor de tweede maal gebakken worden op ongeveer 1200°C. Afhankelijk van de afmeting is de normale productietijd 6 tot 10 weken.
 
Mobach Keramiek gebruikt klei uit het Westerwald, Duitsland. Het is een natuurproduct dat uitgegraven wordt, gezuiverd en met mineralen naar eigen receptuur samengesteld ( verrijkt )wordt. De kleisamenstelling en de oventemperatuur worden zo gekozen dat de scherf sintert (verglaasd) en zodoende waterdicht is. NB. Indien de plantbakken of grote vazen op een zachte ondergrond geplaatst worden ( tapijt en of hout ) moet voor voldoende ventilatie gezorgd worden om verstikking, door condensvorming en/of morsen bij het gieten, tegen te gaan.

Glazuren

De glazuren, volgens eigen receptuur, zijn mineralen, edelmetalen en oxiden gemengd met glasgrondstoffen en eventueel mattering middelen.
 
Mobach Keramiek past twee stookwijzen toe namelijk oxiderend waarbij zuurstof toegevoegd wordt en de metalen in oxidevorm uit de oven komen en reducerend waarbij tijdens het stookproces de zuurstof toevoer terug- genomen wordt, hierdoor worden de metalen in de glazuren gereduceerd tot hun metaalvorm en - kleuren. Mobach Keramiek voert de volgende reducerend gestookte glazuren: grafiet, glans grafiet, mat goud, en de lusters; zilvergeel, herfst, rood, purper, zilvergroen, zilverblauw, facetblauw en taupe. De reducerend gestookte glazuren grafiet en hoogglansgrafiet zijn gevoelig voor de zure lucht en -regen waardoor kleurveranderingen kunnen optreden, en het grijze grafiet langzaam kopergroen kan worden
 
Mobach Keramiek voert de volgende oxiderend gestookte glazuren: metaalwit, écru, mat zwart, glans zwart, mat bruin en glans bruin. Naast de verscheidenheid die ontstaat tijdens het met de hand produceren geven de verschillen die ontstaan tijdens het opbrengen van de glazuren en de atmosferische omstandigheden tijdens het stookproces een steeds wisselend en niet exact te reproduceren eindresultaat. Mede hierdoor is elk product dat gemaakt wordt uniek.

 

Daarom bloemenatelier.nl:

Vragen? Stel ze direct:
050-501 82 61


Bekijk ook onze winkel

Heerestraat 117
9301 AE Roden

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag   9.00-17.30
Woensdag   9.00-17.30
Donderdag   9.00-17.30
Vrijdag   9.00-17.30
Zaterdag   9.00-17.00