Uw winkelwagen is leeg

Sierglas van IVV

Het proces van glasblazen is al honderden jaren vrijwel onveranderd gebleven. Met een blaaspijp wordt gesmolten glas in een bel geblazen. Door de bel rond te draaien en te bewerken, ontstaan er de meest prachtige glasvormen. In 1952 bundelden enkele meesterglasblazers in Toscane hun krachten en vormden Industria Vetraria Valdarnese: IVV. Tegenwoordig behoort IVV tot de absolute top in handgemaakt glas.

De glasblazers van IVV volgen een uniek proces. Glas wordt getrokken en geblazen bij een temperatuur van 1200 graden Celcius. Na afkoeling doorlopen de producten nog vele stadia van slijpen en graveren. Dit specialistische handwerk maakt elk product uniek en van grote klasse.

IVV Glaswerk

Het sierglas van IVV staat bol van de traditie. De glasfabriek in het rustieke Toscane beschikt over de meest moderne apparatuur, om het oude ambacht zo goed mogelijk te ondersteunen. IVV is beroemd om haar innovatievermogen en exporteert naar landen over de hele wereld. De handgeblazen glazen, karaffen en vazen sieren vele tafels, schouwen en vensterbanken. Een product boordevol traditie dat niets dan Italiaans vakmanschap uitademt.

Italiaans vakwerk

Voel het vakmanschap in onze winkel

In onze winkel in Roden kun je een rijke collectie IVV Glaswerk in alle rust bekijken. We vertellen je graag meer over de producten van IVV en helpen je natuurlijk graag bij het maken van een keuze die bij jou past.

Bekijk hier de adresgegevens en openingstijden van onze winkel in Roden.


Daarom bloemenatelier.nl:

Vragen? Stel ze direct:
050-501 82 61


Bekijk ook onze winkel

Heerestraat 117
9301 AE Roden

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag   9.00-17.30
Woensdag   9.00-17.30
Donderdag   9.00-17.30
Vrijdag   9.00-17.30
Zaterdag   9.00-17.00